keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Dermatofyytti

Opinnäytetyön tekeminen alkaa pikkuhiljaa käynnistyä ja aihekin on jo selvillä vesillä. Huomenna on virallinen aiheenjäsennysseminaari ja siitä se sitten lähtee!! Minun ja parini aihe on siis dermatofyyttien diagnostiikka. Dermatofyytit ovat silsasieniä :D, ja ne tarttuvat melko helposti, varsinkin jos on vastustuskyky heikko ja haavaumilla jalat. Silsasieniä esiintyy siis pääosin jaloissa, iholla ja myöskin päänahassa, joissa aiheuttavat infektioita. Haha, kunhan en itse saa tartuntaa niitä käsitellessäni xDD..
Tarkoituksenamme on tehdä opetusmateriaalikäyttöön soveltuva diagnostiikkavideo, jonka toteutuksessa on mukana myös muutamia mediapuolen opiskelijoita. Me bioanalyytikot ikään kuin käsikirjoitamme ja ohjaamme videon kun taas mediatyypit suunnittelevat leikkaukset ja muut kuvauspuoleen liittyvät. Me myös näyttelemme videossa haha ;).. Menemme parini kanssa toukokuussa tutustumaan mykologian laboratorioon Meilahteen ja suoritamme samalla osan harjoittelustamme siellä. Aiomme ottaa mikroskooppikuvia, jotka liitämme videoon sekä tietenkin tutustumme silsoihin lähemmin. :) Kivaa!



kuvat lainattu netistä

Nyt ryhdyn lukemaan vielä vähän patologiaa ja huomenna sitten sitä seminaarihulinaa. Koulun jälkeen menen vielä Itäkeskukseen pitämään casting-tilaisuutta potentiaalisille malliksi haluaville, siellä siis mahdollisuus tulla haastelemaan meidän kanssa klo 14-20 välisenä aikana! :) Niin ja illalla suuntaan myös Embuske&Linnanahde show-ohjelman kuvauksiin ihmettelemään! :) Tohinapäivä siis taas...Eikä se siihen lopu, koko loppuviikko ollaan menossa joka suuntaan!! heipat<3

2 kommenttia: