lauantai 6. helmikuuta 2016

Malaga

Heippa!

Mä ajattelin tällä kertaa höpistä vähän meidän oleilusta Malagassa, tarkemmin ottaen Mijaksessa. Ja melkein kaikkien tuntemassa Fugessa. Ollaan siis kolmeen kertaan käyty ko. paikoissa vuoden sisään. Ensimmäisenä tulee mieleen viini. Viini on siellä halpaa, about pari euroa pullo. Ravintolassa lasillinen 2,5 e ja vähän paremmassa paikassa 5 e. Ei huono? Ja aurinkoa tulee melkein koko ajan. Ei tällä paikalla ihan turhaan ole kutsumanimenä aurinkorannikko.




Heti ensimmäisenä kun astuu Malagan lentokentän ovista ulos, kasvoille puhaltaa lauhkea tai miellyttävän kuuma tuuli. Vuodenajasta riippuen. Talvella tarkenee mainiosti nahkatakissa, kurjimpina päivinä. Rakastan Espanjassa olessa kiireettömyyttä. Ihanaa istua Fuengirolan rantakadulla, tai Mijaksessa "oman kadun" intialaisessa. Se on muuten maailman paras ruokapaikka. Mikään ei mene sen ohi, ei edes mikään muu intialainen. Vuoden verran olen jo seisonut tämän väitteen takana. Pidän tästä kyseisestä ravintolasta niin paljon, että viime matkallamme söimme siellä kahdeksan kertaa. Ja olimme seitsemän päivää. Ensimmäisenä matkapäivänä olimme paikan ensimmäiset asiakkaat ja illalla viimeiset :D Mutta se ruoka vaan on niin hyvää! He panostavat kunnolla laatuun ja mausteisiin. Sekä palveluun. Madras, Rogan Josh, Bhuna..tulee hirveä nälkä ajatellessa. Ollaan sen ravintolan omistajien suosikkeja, hyvä ettei levitetä punaista mattoa eteen aina kun tullaan ja saadaan aina viinipullo "lähtijäislahjaksi" kun ollaan palaamassa takaisin Suomeen. Omistaja myös piti viime kerralla varmaan 15 minuutin mittaisen puheen meille. Liikuttavaa. Ja niin hupsua <3 nbsp="" p="">
Ruoka ei noin muuten ole mun mielestä hirveän kehuttavaa aurinkorannikolla. Tai sitten olemme aina osuneet vääriin paikkoihin. Burgereita en siitä huolimatta suosittele rantakaduilla. Kaikki samaa skeidaa. Suoraan eineshyllyltä ja pakastealtaasta.
Lenkkeily on Espanjassa ihanaa. Kesällä tosin vähän liian kuuma klo 10-20 välillä. Kyllä löytyy mäkiä ja peppu kiittää! Samoin on ihana tuijotella merta ja palmuja :) Meidän olinpaikasta kävelee Fugeen about viisi kilometriä. Sinne on monta kertaa suunnistettu lenkkarit jalassa lenkkeilymielellä, mutta palattu taksilla takaisin ympäripäissään :D haha!


Monesti ollaan myös ajeltu autolla Buerto Banukseen, josta löytyy merkkiliikkeitä ja vähän hienompia ravintoloita sekä clubeja. Jahteja löytyy myös ihan kaikissa kokoluokissa.  Samoilta suunnilta oltaan ajeltu myös Rondaan. Siellä saa ihailla upeita näköaloja ja löytyy paikasta myös muutamia pikkukauppoja. Me käytiin tosin vain Burger Kingissä ja ottamassa muutamat kännykkäkuvat jyrkänteeltä. Sit bäkkiin Mijakseen. Malaga on taas toisessa suunnassa Buerto Banukseen ja Mijakseen nähden. Sinne ollaan ajeltu melkein joka reissulla ilman sen suurempia suunnitelmia. Kunhan käydään käppäilemässä keskustassa ja rannassa limuilla!

Pääasia mulle on Espanjaan matkatessa aivot narikkaan meininki. Ei paineita ja stressiä, vaan nauttimista auringosta ja seurasta tietenkin!

Seuraava Malagan matka on pian jo ovella, alle pari viikkoa lähtöön  :) Tunkkinne pitäkää hei!
With Love, Elina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti