torstai 25. lokakuuta 2012

Voit pakata veitsesi ja lähteä.

Juuuuri saavuin kotiin duunista. Tällä kertaa oli vaalihommia baareissa ja takseissa. Juuri näin. Ajeltiin siis neljällä eri taksilla pelkästään tossa keskustassa Bakers-Espa-rautatientori-Bakers akselilla. Ja välillä pysähdyttiin baareissa jatkamassa kampanjointia. Haha, astetta erilaisempi duuni!..ja jostain kumman syystä Kristalin Rahaa Palaa alkoi soida mun päässä, hehehehe.
No mutta oli mulla jotain asiaakin, tai mainitsemisen arvoista. Ollaan nimittäin A:n kanssa innostuttu leikkimään kotona neljän tähden illallista. Tai oikeastaan top chefiä, ainakin mä kuvittelen välillä itsestäni niin. Hehe. Ruoat ei ehkä näytä kuvissa niin hyvälle, mutta maistuvat sitäkin paremmalle!! Sehän se pääasia, eikö.

Alla siis poikaystävän tekemää thai-inkiväärikanaa ja uunikasviksia kookosmaidossa. Alkuruokana oli vielä tulinen thaikeitto, mutta sitä kuvaa en edes viitsinyt ladata tänne, koska annos näytti niin oksennukselta :D..Maku oli sitä vastoin taivaallinen!! Ahmin sitä hämmästyksissä ainakin kolme lautasellista. Oi nam.
Ja tässä tulevat minun ihka ensimmäiset omatekemät lihapullani!!! Jumakauta ne oli hyviä. Ja vieläpä aurajuustolihapullia. Voisin vaikka tehdä niitä joka päivä. Ja vieläpä oma sovellettu reseptini. Ne onnistuivat niin täydellisesti. Lisukkeena olevat paistetut punajuuret ja parsa hieman epäonnistuivat. Tai sanotaanko niin, että ne jäivät hieman liian raa`aksi ja punajuuren väri sotki parsakaalin kauniin vihreyden alleen. Olisi pitänyt paistaa molemmat erikseen, mutta enhän mä sitä siinä innostuksen huumassa tajunnut. Alkuruokana mulla oli sitten tarjolla paistetulla vuohenjuustolla täytettyjä herkkusieniä. Vuohenjuusto oli todella hyvää, kun taas herkkusienien syönti jäi haaveeksi. Tai siis yhden pystyin väkipakolla syömään, toisen siirsin kiltisti A:n lautaselle. Sienet on vaan niin pahoja! En ikinä opi syömään niitä, vaikka kuinka haluaisin.
Ollaan nyt sitten molemmat kokkailtu kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla mä tein perus kanaa kermakastikkeessa, karamellisoituja uunipunajuuria, punajuuripyreetä ja keitettyjä ruusukaaleja. Alkuruokana tarjoilin lisäksi vuohenjuustolla täytettyjä pikkuleipäsiä. Yllätin itseni toden teolla ja oikein ihmettelin, että minkälaisen pikkukokin olen itsestäni herätellyt. Oikeastaan nautin ruuanlaistosta (ennen inhosin!). Olen kaikista eniten hurahtanut vuohenjuustoon. Ja niin varmaan hurahti A:kin sillä sekin teki seuraavalla omalla kokkausvuorollaan vuohenjuustoista tomaattikeittoa, jossa oli lisäksi vähän koskenlaskija sulatejuustoa. Alkuruoaksi A taas teki jauhelihalla ja wokkiwihanneksilla täytettyjä paprikoita ja lisäksi niissä oli kahta erilaista juustoa joiden nimiä en kuollaksenikaan muista. Tai ettei vaan se paprikan uumenissa oleva olisi ollut vuohenjuustoa :D.. Dunno. Mutta hyvää oli! Ensi sunnuntaina taas minä olen puikoissa. Saas nähdä pysyykö kauha sievässä kätösessä.

4 kommenttia:

  1. Tehkää mausteinen juures-omenasosekeitto! Se on taivaallista! voin heittää sua reseptillä jos haluut! :D Tein sitä viimeks 5 litraa... ja söin kahessa päivässä kaiken :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joooo anna resepti!! :) Mielellään kokeilen jotain uutta :D paitsi se vaan ku A on omenalle allerginen ni en tiiä miten se reagoi :s :D mut haluun ohjeen anyway :)!

      Poista
  2. Ainii allegia-aku. :D no sulle sitte! nappailet ittelles aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeheee :D Hei laita se ohje mulle vaik fb:s inboxiiiin :)!

      Poista