sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Eat Fresh

Mä tykkään hirmuisen paljon erilaisista salaateista ja niitä siis teen lähes päivittäin!
Tämän hetken top-listalta löytyy mm:
1.Katkarapusalaatti(kaalia/salaattia,tomaattia,kurkkua,ananasta, porkkanaa ja katkarapuja)
2.Tonnikalasalaatti(purkkitonnikalaa, herneitä, kiinankaalia, kurkkua), jonka kanssa valkosipulikastike on must!
3.Kana- tai jauhelihasalaatti(paistettuja hunajamarinadi broilerisuikaleita/tulisesti maustettua naudan jauhelihaa, salaattia, ananasta, tomaattia ja kurkkua, porkkanaa)
4.Kasvissalaatti (kurpitsan siemeniä, salaattia, kurkkua, herneitä ja leipäjuustoa), tämänkin kanssa valkosipulikastike sopii hyvin! Suosittelen todella lämpimästi leipäjuuston käyttöä salaateissa. Pienempänä en suostunut syömään missään muodossa leipäjuustoa, mutta muutama viikko sitten rohkaistuin ja laitoin palasen suuhun. Aijai mitä herkkua!! Nyt olen koukussa..
5.Perus porkkanaraaste(&ananaspalat) ja runsas Thousand -salaattikastike! :D Love it..

Tykkään käyttää myös mm. luumua, persikkaa ja viinirypäleitä, suolakurkkua sekä mozzarellajuustoa salaateissa. Kiva idea on myös sujauttaa joukkoon ruisleipäkuutioita tai ihan perus krutonkeja. Lisäksi kannattaa kokeilla couscousta salaateissa, sen käyttö tuo myös ihanaa väriä silmänruoaksi :D! Eli muuta kuin yhdistelemään aineksia oman mielen mukaan ja tekemään toinen toistaan maukkaampia miksauksia!

Mulla menee usein aika överiksi salaattikastikkeen käyttö..mutta eikö kastikkeet ole yleensä ihan terveellisiä? :D


3 kommenttia:

  1. Katkarapusalaatti on myös oma top ykkönen! Ja sen kaa avocado on ihan must! :P Samanlaiset ruokamieltymykset meillä, toinen mihin oon hurahtanut on makuunin irtokarkit hahhah! Tajusin että oon syönyt yli kilon niitä tällä viikolla, hupsista... Kuinka paljon sulla yleensä menee karkkia viikossa? :D

    VastaaPoista
  2. Mä en oo koskaan syöny avokadoa salaatissa, hassua :D mutta täytyy siis testata joku päivä!

    Ja irtokarkit on suurinta herkkua täälläkin..Mulla on menny täl viikol n. puoltoista kiloa..YO-kokeissa on ollut eväänä kunnon säkit ja sitten oon nyt loppuviikosta napsinut vaan lisää ja lisää :D! Kauhee houkutus kun Makuuni on tossa viereisellä kadulla vähän matkan päässä ;) eli menee n. 1,5-2 kiloo viikossa :D! huhhuh, kuulostaa niin pahalle..

    VastaaPoista