lauantai 6. maaliskuuta 2010

Liikunta ja ruokajuttuja

Joku tässä kyseli taannoin urheilu/ruokailutottumuksistani, joten täältä pesee!

Olen harrastanut liikuntaa koko ikäni. Rakastan energian purkamista raikkaassa ulkoilmassa tai tanssisalin hikisessä tunnelmassa. Liikunnasta olen aina saanut hyvän mielen ja olon. Pienenä harrastin mm. karatea, myöhemmin sitten tanssia ja nykyisin liikuntamuotonani on lähinnä vain lenkkeily, jota teen lähes päivittäin(useimmiten yksin, mutta myös poikaystävän kanssa). Hyötyliikuntaa mulle ei tule juuri lainkaan, sillä asun keskellä kaikkea. Koulu on kotiani vastapäätä ja kaupungille on parisen sataa metriä. Kaverini/poikaystäväni asuvat myös aivan kotini lähellä, joten jalat eivät kyllä rasitu tippaakaan ylimääräistä. Helsingissä tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos, sillä koulumatkani pitenee reilusti. Hui, pelottaa jo ajatus matkan pitenemisestä, sillä olen tosiaan tottunut vain siihen että loikkaan tien toiselle puolelle! :D Onneksi kuitenkin asuntomme sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa, joten kauppoihin ei ainakaan ole pitkä matka!

Kuntosalilla en ole koskaan käynyt varsinaisesti paitsi koululiikunnan muodossa muutamia kertoja (eli pari vuotta sitten viimeeksi :D). Mun on monesti tehnyt mieli aloittaa jokin ryhmäliikuntaharrastus tai ylipäätään hankkia salikortti, mutta en ole saanut aikaiseksi. Tuskin tulen hankkimaankaan lähiaikoina. Lihaskuntoa teen siis vain kotona. En kovinkaan säännöllisesti vaan silloin kun huvittaa. Pyrin kuitenkin siihen neljään kertaan viikossa, jolloin teen käsi ja vatsalihaksia lähinnä. Haluaisin todellakin enemmän lihaksia! Vatsalihakseni eivät kuitenkaan ota kehittyäkseen, saan nimittäin juuri ja juuri n. 30 istumaannousu-vatsalihasta :D. Tiestysti auttaisi jos vain jaksaisin panostaa myös selkälihaksiin, mutta laiska kun olen.. Olen aina muutenkin ollut huono lihaskunnossa. Yläasteella jo katselin läkähtyneenä vierestä kun kaverini vetelivät kuntotestissä kepeästi reilut 130 vastaa!

Sitten Ruokailun vuoro: ravinto on välillä epäterveellistä, mutta pyrin syömään pääasiassa terveellisesti. Suosin paljon ravitsevia salaatteja, öljypohjaisia kastikkeita, erilaisia wokkeja, puuroa, tummaa leipää, patonkeja(yrttivoipatongit vie kielen mennessään), couscousta, keittoruokia, juustoa, jogurtteja sekä paljon hedelmiä ja muita vihanneksia! Proteiineja saan lihasta (possua en syö), kanasta, kananmunasta ja kalasta. Varsinkin lohiruuat ovat suosikkejani. Graavi-ja kylmäsavulohta voisinkin syödä vaikka joka päivä! En pystyisi edes olemaan täysin kasviravinnossa, koska tiedän ettei kehoni "selviytyisi" ilman lihaa. Koulussa tykkään syödä kuitenkin välillä erilaisia kasvisruokia, jotka pitävät usein sisällään sellaisia "soijapökäleitä tai suikaleita", ihan mielettömän hyvä joka tapauksessa..
Olen harmissani siitä, että perunasta en yksinkertaisesti tykkää, en sitten missään muodossa. Pastaa taas en syö, koska se tekee oloni turvonneeksi ja epämukavaksi. Saattaa myös olla, että nirsoilen välillä turhan paljon. Olen silti päättänyt, että vielä joku kaunis päivä opettelen perunansyönnin! :D Miinuksena ruokavaliossani näen myös sen, että syön epäsäännöllisin väliajoin, varsinkin silloin kun ei ole koulua. En kuitenkaan jaksa stressata asiasta liikaa.

Herkuttelu: KARKKIA syön aivan tolkuttomasti. Mulle on lähes mahdotonta tulla Makuunista ulos ilman yli 500 gramman säkkiä. Esim. Abiristeilylle evääksi lähti reilut 800 grammaa hyvää :D! Pystyn myös toki olemaan parikin viikkoa ilman karkkia, mutta nykyään mulla taitaa olla melko paha sokeririippuvuus, joten se siitä..Kesästä saakka olen syönyt karkkia joka viikko(1-3na päivänä).
Mac Donaldsissa en käy usein. Kebabilla/pizzalla tulee kuitenkin herkuteltua poikaystävän/kavereiden kanssa. Tykkään silti kaikista eniten kotitekoisesta pizzasta, varsinkin äidin tekemistä! Ja mikä sen ihanampaa kuin kavereiden kanssa yhdessä väsätty pizza/tortillat ja kaupasta raahatut sipsit sekä muut herkut leffaillan piristyksenä. Joka tapauksessa karkit voittavat muut roskaruuat 10-0! :D Käyn myös usein syömässä kanapatongin(valkosipulikastike on must!) keskustassa, kotikaupungissani sijaitsee nimittäin maailman parhain konditoria! Täytetyt patongit ovat aina olleet mun suosikkeja!

Pizzaa Espanjan aurinkorannikon yössä, nam nam
Eilen herkuttelin näiden Makuunin antimien parissa! Vähän säästyi evääksi tällekin päivälle kun olin yliopistolla matikan tehoviikonloppukurssilla!
couscousta, lammasta ja lisukkeena salaattia! Tulee nälkä kun katsoo tällasia :D!
Prahan intialaisessa, ällöttävän näköistä, mutta ihan tajuttoman hyvää pinaattimössöä+naan leipää
Burekkeja! Nää on mun lemppareita, tehdään lehtitaikinaan ja sisällä on jauhelihaa! Maukkaan täytteen saa myös pinaatista tai vaikka kanasta!
Ihana kesäilta tortillojen parissa ystäväni luona! Ensi kesää odotellessa..
tällaisen herkkulautasen parissa viihdyn kun opiskelen...lukion 2.vuoden päätteeksi piknik kirkkopuistossa

En siis kiellä itseltäni mitään. Syön milloin mitäkin, terveellistä sekä epäterveellistä. Mielestäni sellainen "totaalikieltäytyminen" herkuista yms johtaa vain harhaan ja on turhaa. Ihmisen täytyy nautiskella silloin kun siltä tuntuu!

8 kommenttia:

  1. You're beautiful-looking girl! And here you have good photos and nice blog!
    I like it.
    If you are interested see also my blog, if you like the following ..
    Best wishes, Krissu - http://kkrriissuu.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiiiva postaus. mul tuli pari kysymystä mielee ois kiva jos vastaisit:)
    kuinka pitkä oot? miten jaksat syödä noin paljon karkkia vaikka oot noin pienikokoinen?etkö silloin syö kunnollista ruokaa?
    sul on kyl tosi terveelliset ruokatavat ja se näkyy sussa, oot niin kaunis! iteki haluisin lihaksia enemmä mut en tiiä pitäiskö lenkin lisäks tehä jotai muutaki? ja etkö asu helsigissä siis tai siis sanoit et muutat helsinkiinkö?
    kiva blogi jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  3. mulla kans karkeista on tullut paha tapa :D tuntuu että oon nykysin oikee sokerihiiri... anyways, tosi kiva postaus<3

    VastaaPoista
  4. Krissu, Thank you very much! :)

    Anonyymi, Oon n. 172 cm pitkä! En itsekkään tajua miten mulla on aina niin kova sokerihimo, karkkihimo :D karkit vaan on niin hyviä :) Syön kyllä muutakin ruokaa karkkipäivinä, muutenhan kuolisin heikotukseen :D! Toki karkit kyllä vievät ruokahalua, mutta pakkohan sitä on jotain "suolaistakin" saada kroppaan..

    Ja jos lihaksia haluaa hankkia niin on kyllä tehtävä muutakin kuin lenkkeilyä!:) Proteiineja paljon ja siihen päälle lihaskuntotreeniä..Oikeista määristä en osaa sanoa, pitäisi kyllä ottaa selvää :)!

    En vielä asu Helsingissä, muutan tämän kuun loppupuolella! Sitä odotellessa :)


    Emmi, Heh ;) pitäs kyllä kokeilla karkkilakkoa joskus, mutta en usko pystyväni :D 9.luokalla onnistuin kuitenkin olemaan puoli vuotta lakossa, ihmettelen :D! ja kaverit ihmetteli myös!

    VastaaPoista
  5. mitä noi valkoset pallerot tuolla irttareissa on? jugurttirusinoita vai pähkinöitä vai jotain suklaata?:DDD

    VastaaPoista
  6. Anonyymi, ne on jugurttimansikoita ja on niissä suklaatakin sisällä! :D ihan älyttömän hyviä! ja sit tuol seassa on myös jugurttivehnätyynyjä nam nam!

    VastaaPoista
  7. löysin sun blogin ihan sattumalta eilen ja tykkäsin heti, ihanan pirtee ja hauska! :) kiva kuulla etten oo ainoa, jolla on suunnilleen addiktio makuunin karkkeihin. mun makuunilta ostamat karkkisäkit on suorastaan perheen ja ystävien julkisena naurunaiheena :D

    VastaaPoista
  8. Lanttu, kiva kuulla, että tykkäät blogista! :) Makuunin karkit on kyllä niin parhaita, tänäänkin oli YO-kokeessa eväänä kunnon säkki! nam nam :p

    VastaaPoista